Snabb tryffelfudge

Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat
5
Snabb tryffelfudge

Fudge med mörk choklad och hasselnötter. Enkel och snabb att blanda ihop, men behöver ett par timmar på sig för att stelna. Perfekt att packa in fint och ta med som present i juletider. Gör en stor sats och förvara det som blir över i kylen, de kommer garanterat att gå åt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Snabb tryffelfudge

Ingredienser

20 bitar
1   burk kondenserad mjölk (à 397 g)
300 g  hackad mörk choklad (70 %)
1 tsk  vaniljpulver
1 1/2 dl  rostade, grovhackade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Behöver dessa slås in i papper eller kan de förvaras ”löst” i en burk?

Mathilda

2021-12-20

Galet gott och enkelt att göra!

Katarina

2021-12-12

Kan man byta ut mörk choklad mot ljus typ Marabou apelsin choklad?

Angelica

2020-12-13

Hej Angelica! Vi har inte provlagat med annan choklad än det som står i receptet men tror att det funkar bra att välja en mjölkchoklad av valfri sort. Lycka till med godiset! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-12-17

Näringsvärde per portion

Energi609 KJ / 146 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Enkel tryffelfudge med hasselnötter
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fudgegranar
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkafudge
Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig chokladfudge
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Daimfudge
Betyg 4.8 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritsfudge med turkisk peppar
Betyg 4.1 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga