Snabba frallor
![Snabba frallor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/nvluzsytmprgi7cmfbea.jpg)
Snabba ljusa frallor som bara behöver jäsa i 15 minuter. Utmärkta att svänga ihop när du vill ha nybakt bröd till frukost eller soppan.
![Snabba frallor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/nvluzsytmprgi7cmfbea.jpg)
Ingredienser
8 st
25 g färsk jäst
25 g smör
1 dl vatten
2 dl mjölk (3 %)
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
400 g vetemjöl (motsvarar ca 6 0,5 dl)
3 dl vatten till formen
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer
Det här var ganska enkelt och såååå gott. Hade förvisso inget socker och bara torrjäst, men improviserade genom att ha i lite florsocker, honung och en gnutta Oboy för att komma upp i samma "rena sockermängd". Helt tokigt säkert, men det blev gudomligt gott! Tack till anna också för ett gott skratt, hade velat se resultatet av att slänga på 3dl vatten i samma form/plåt som bullarna ligger på :D (vattnet ska så klart vara i en egen form under plåten bullarna ligger på)
Pavel
2024-07-05Det här måste vara de bästa frallor jag bakat! Så enkelt och så fluffiga och frasiga.Detta blir en favorit! /Tack
Susanne
2024-06-19Sjukt bra bröd för den tiden som tar att tillaga. Tror att många tar fel med att hälla vatten i formen, det ska vara en form under plåten, inte där bröden ska vara. La till lite pumpakärnor, gjort detta recept två gånger nu och ska bli en standard i vardagen definitivt!
Julia
2024-06-16