Snabbgravad lax, grundrecept
Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g odlad laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi934 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt6 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g
Kommentarer
Jag vill gärna ha dillsmak på min gravade lax. Kan jag lägga i dill i den avsvalnade vätskan? /susanne
Susanne
2024-04-01Hej Susanne! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-02Den blev jättebra, len och mjuk i smaken, ett riktigt bra recept.
Monika
2024-03-28Ok, jag har hört att man måste frysa ner laxen innan för att ta bort bakterier tydligen annars om man äter den så blir man sjuk stämmer det???
Roman
2024-03-18Hej Roman! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Så det är bara att sätta igång! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18