Snabbgravad lax med pressgurka

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Snabbgravad lax med pressgurka

Här möts salt, sött och syrligt i en laxrätt som passar till festbuffé och julbord. Laxfilébitar gravas i socker, salt och citron medan du låter tunnskivad gurka pressmarinera i salt, socker, ättika och peppar. En halvtimme räcker! Servera med crème fraiche.

Snabbgravad lax med pressgurka

Ingredienser

4 portioner

Pressgurka

1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
1/2 krm vitpeppar

Lax

1/2 citron
1 msk strösocker
1/2 msk salt
300 g skinnfri laxfilé
2 msk hackad dill

Till servering

crème fraiche dill, havssalt & citron

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 268 kCal
Fett16.8 g
Kolhydrater8.5 g
Protein16.1 g

Testa liknande recept

Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lättgravad grillad lax med dillpesto
Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad