Snaps med julsmak
![Snaps med julsmak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219593/cf_259/snaps_med_julsmak.jpg)
Med detta recept kan du göra en härlig julsnaps med underbar smak. Snapsen är enkel att göra men spriten behöver få dra in kryddornas smak - ju längre tid din snaps får dra desto bättre! Servera din snaps med julsmak väl kyld.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995
![Snaps med julsmak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219593/cf_259/snaps_med_julsmak.jpg)
Ingredienser
75 cl
1/2 dl russin
2 kanelstänger
1 bit ingefära
1 bit pomeransskal
8 mandlar (skållade)
4 kryddnejlikor
1 flaska Brännvin special (à 75 cl)
Gör så här
Tips
En god snaps får du genom att blanda spriten med skal från 1 citron samt 1 msk socker (för 75 cl). Låt stå i minst 4 timmar, gärna längre. Servera väl kyld.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt trevlig snaps till julmaten. Passar perfekt!
Heléne
2014-12-11Ska man sila bort kryddorna eller ska dom vara kvar i flaskan?
Maria
2005-12-05En snaps som är ljuvlig julig i sin smak.
Göran
2005-11-30