Snapsgravad lax
![Snapsgravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61602/cf_259/snapsgravad_lax.jpg)
Häll snapsen på den gravade laxen i stället för i strupen. Här väljer vi O.P. Andersson och förstärker smaken med stötta fänkålsfrön och citronskal. En upphottad klassiker!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
![Snapsgravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61602/cf_259/snapsgravad_lax.jpg)
Ingredienser
10 portioner
ca 1 1/2 kg laxfilé med skinn (mittbit)
1 dl socker
5 msk salt
1 msk grovstött vitpeppar
2 msk stötta fänkålsfrön
1 1/2 dl O P Anderson (snaps)
Garnering
1 msk stötta fänkålsfrön
finrivet citronskal
dillvippa
citronklyftor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Köp färdiggravad lax i bit eller skivor. Garnera med dill och finrivet citronskal. Droppa ev över lite O.P. Anderson och strö på mortlade fänkålsfrön så smakar den mer.
Har du lagat receptet?
Kommentar
detta passar fint till en sommar byffé några droppar av OP Andersson förhöjde smaken på laxen.
Lennarth
2014-07-14