Snickerskaka
![Snickerskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248851/cf_259/snickerskaka.jpg)
Snickerskaka är en fikaälskares dröm med en kombination av krämigt jordnötssmör, krispiga cornflakes och mjölkchoklad. Den är enkel att baka och perfekt för att tillfredsställa sötsuget hos stora som små!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
![Snickerskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248851/cf_259/snickerskaka.jpg)
Ingredienser
20 bitar
10 dl cornflakes
350 g osötad jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1/4 tsk salt
200 g mjölkchoklad
flingsalt
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria cornflakes.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 20 bitar.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa in snickerskakan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1043 KJ / 249 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag har använt mörk bakchoklad istället och dubblat mängden choklad. Blev lite mer som att ta första bettet i en magnum. Så gott!
Kristina
2024-07-21Älskar detta. Det är väldigt beroende framkallande. Jag använde Nutella som jag värmde, 30sec för att lättare bre på. Istället för att smälta mjölkchoklad. Mer av det goda, kommer att göra igen.
Joachim
2024-06-25Blev bjuden på hos Sara på hennes födelsedag. Otroligt goda.
Marc
2024-05-19