Snittar med festliga toppings
![Snittar med festliga toppings](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251677/cf_259/snittar_med_festliga_toppings.jpg)
Frasiga snittar av smördeg med två olika förslag till topping. Smördegssnittarna passar perfekt att servera som drinktilltugg eller enklare förrätt. Topping med getost och soltorkade tomater är en spännande kombination. Och den lite mer klassiska skaldjur, rödlök, crème fraiche och ost är alltid god.
![Snittar med festliga toppings](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251677/cf_259/snittar_med_festliga_toppings.jpg)
Ingredienser
24 portioner
1 förp färsk smördeg (à 250 g) för båda toppingarna krävs 2 förp smördeg)
Toppingförslag 1 med kräftor
2 dl riven lagrad ost (gärna folke)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) eller se tips
1/2 fint hackad rödlök
2 dl crème fraiche
Toppingförslag 2 med getost
1 1/2 förp getost i rulle (à 150 g)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2 kruka basilika
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, crème fraiche och getost.
Näringsvärdet är beräknat per styck med kräfttopping.
Gör så här
Tips
Byt 1 förp kräftstjärtar à 360 g mot 1 förp räkor i lake à 330 g (för 24 st)
Byt rödlöken mot fint hackad gräslök.
Byt rödlöken mot fint hackad gräslök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi364 KJ / 97 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g
Kommentarer