Sockerkaka med päron och valnötter
Recept på mumsig sockerkaka med päron och valnötter. Du gör en mjuk kakbotten och gör sedan en god fyllning av päron, crème fraiche, socker, ägg och valnötter. Servera kakan till kalas eller fika tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
10 portioner
100 g smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl lätt crème fraiche
Fyllning
2 - 3 päron
1 dl lätt crème fraiche
1 dl socker
1 ägg
1 dl grovhackade valnötter
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkel och god. Snåla inte med päronen.
Göran
2023-02-26Riktigt god o saftig kaka! Denna kommer jag gärna att bjuda mina vänner på, med en klick grädde till. Mums! Iréne💚
Irene
2022-10-08Detta är ju ingen tårta!! Päronkaka är mer korrekt.
Sophia
2022-07-13