Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Betyg 3.4 av 5.
130 personer har röstat
7
Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ett smakrikt och oemotståndligt recept på soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw. Du gör en glaze till köttet av bland annat soja, honung, chili och vitlök. Gör till köttet en krämig coleslaw med rabarber!

Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ingredienser

4 portioner

Revben

1 kg  Piggham tjocka revben eller spareribs
5   vitpepparkorn
1 msk  salt
1   halverad gul lök
3   lagerblad

Ingefärsglaze

2 dl  japansk sojasås
1 dl  honung
1/2   buljongtärning
1/2 dl  vatten
2 tsk  hackad ingefära
1/2   röd chilifrukt med kärnor
1   krossad vitlöksklyfta

Coleslaw

150 g  färsk tunt strimlad vitkål
1   tunt skivad rabarberstjälk
5 cm  rättika
2   strimlade salladslökar
1/2 dl  lättmajonnäs
1/2 dl  lätt crème fraiche
2 msk  konc äppeljuice

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Kontrollera noga innehållsförteckningen för buljongen i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.

Recept och bild i samarbete med Scan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
130 personer har röstat

Kommentarer

Det här är ingen glaze i min värld. Snarare en rinnig marinad.

Kicki

2021-07-27

Väldigt lös glaze man skall inte reducera den?

Sören

2020-08-08

Hej Sören! Nej, den ska inte reduceras. Men det går självklart bra att reducera den om du tycker att den är för lös. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-11

Jättegoda revben! Enkelt att göra, vi grillade spareribs direkt utan att koka dem innan!

Ann-christin

2020-08-01

Testa liknande recept

Salt kött möter syrlig rabarber
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinolja
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ-glaze
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och chiliglaze
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig glaze
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungs-glaze
Betyg 3 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga