Sojakyckling med bambuskott
![Sojakyckling med bambuskott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179514/cf_259/sojakyckling_med_bambuskott.jpg)
Kvällens middag bjuder på kyckling och bambuskott i härlig sås gjord på soja. Blanda sojan med majsstärkelse och socker för att få önskad konsistens. Servera kycklinggrytan med fluffigt ris och söta plommontomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
![Sojakyckling med bambuskott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179514/cf_259/sojakyckling_med_bambuskott.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 förp bambuskott (à 227 g)
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk olja
peppar
1 dl japansk soja
2 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
1 1/2 msk strösocker
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
För alla
Rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Toppa gärna rätten med rostade sesamfrön.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett22 g
Salt4.73 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag brukar marinera kycklingen i soya, vatten, majsstärkelse, råsocker och även en äggvita. Steker lök och vitlök tillsammans med kycklingen. Sedan häller jag i marinaden och till sist bambuskott. Smakar av med svartpeppar och sambal oelek då vi gillar lite extra tryck på maten. Det blir alltid gott. 👍👍👍👍
Leif
2024-06-11Så himla gott.
Ann-charlotte
2024-04-20Toppen! Använder detta som grundrecept och varierar efter tycke och smak. Jag gör denna med vegetariska filebitar, och har i wokgrönsaker. Använder kinesisk soja istället för japansk, men i mindre mängd. Älskar!
Josefine
2022-06-21