Sojapicklade ägg

Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
8 st
8 ägg
1 dl mirin (eller ersätt 1 dl mirin med 1/2 dl risvinäger och 1/2 dl strösocker)
2 dl japansk soja
5 dl vatten
Gör så här
00:06:30
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Överraskande gott!
Noomi
2025-04-05Kan man halvera receptet? Dvs tillreda 4 ägg istället för 8st?
Terese
2025-01-19Hej Terese. Det går fint att halvera receptet. Hälsningar Leif
ICA-köket
2025-01-20Behöver man koka upp marinaden innan man lägger i äggen?
Charlotte
2024-09-09Hej Charlotte! Det behöver du inte göra. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-09-09