Solbullar från Fårö
![Solbullar från Fårö](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249685/cf_259/solbullar_fran_faro.jpg)
Underbara solbullar från Fårö som redan vid åsynen av bakverken ger dig en härlig sommarkänsla. Nybakta solskensbullar är alltid en succé och med den fylliga läckra vaniljkrämen blir solbullarna fantastiska.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
![Solbullar från Fårö](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249685/cf_259/solbullar_fran_faro.jpg)
Ingredienser
20 st
150 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/3 dl socker
ca 15 dl vetemjöl
3 dl vaniljkräm (enligt paketets anvisning)
Topping
1 dl strösocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i vaniljkrämen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk, obs! gäller även vaniljkrämen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter, obs! gäller även vaniljkrämen.
Gör äggfri: välj en äggfri vaniljkräm eller byt ut krämen mot en fast sylt.
Receptet uppdaterat april 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Skall bullarna penslas med något? Hur får man annars sockret att fastna på bullen?
Ingemar
2024-05-06Hahaha... Det tog fem år att få svar på den frågan. Testade ni själva under väntetiden?
Margareta
2024-05-01Hej Kin, Henrik och Gabriella! Kin har helt rätt i sin kommentar! Så gör man så går det utmärkt att frysa dem.
Redaktionen
2013-08-27