Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin
![Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_171349/cf_259/solrosplattar_med_granatappelsirap_och_apelsin.jpg)
Vem kan motstå nystekta plättar! Så fram med plättlagen och stek de här kaneldoftande plättarna med solrosfrön. En granatäppelsirap med juvelröda granatäppelkärnor går snabbt att svänga ihop och blir ett vackert och gott sällskap till plättarna.
![Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_171349/cf_259/solrosplattar_med_granatappelsirap_och_apelsin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Plättar
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1/2 tsk vaniljsocker
smör (till stekning)
1/2 dl solrosfrön
4 apelsiner
Granatäpplesirap
2 dl granatäppelkärnor
1 dl lönnsirap
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 600 kCal
Fett19 g
Salt1.48 g
Kolhydrater88 g
Protein16 g
Kommentarer