Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin

Vem kan motstå nystekta plättar! Så fram med plättlagen och stek de här kaneldoftande plättarna med solrosfrön. En granatäppelsirap med juvelröda granatäppelkärnor går snabbt att svänga ihop och blir ett vackert och gott sällskap till plättarna.

Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin

Ingredienser

4 portioner

Plättar

2   ägg
6 dl  mjölk
2 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 tsk  mald kanel
1/2 tsk  vaniljsocker
smör (till stekning)
1/2 dl  solrosfrön
4   apelsiner

Granatäpplesirap

2 dl  granatäppelkärnor
1 dl  lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2518 KJ / 600 kCal
Fett19 g
Salt1.48 g
Kolhydrater88 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria risgrynsplättar
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bananpannkakor med bovete
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokospannkakor med grapefrukt och limesirap
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bananplättar
Betyg 4.1 av 5.
451 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Amerikanska pannkakor
Betyg 4.2 av 5.
10939 personer har röstat
Under 30 min att tillaga