Sommargazpacho
![Sommargazpacho](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Sommargazpacho är en klassisk spansk tomatsoppa som serveras kall till förrätt eller som svalkande lunch varma sommardagar. Servera gazpachon med vitt bröd eller krutonger.
![Sommargazpacho](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 tomater
2 späda morötter
1 gul lök
1/2 gurka
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 knippe persilja
2 tsk rödvinsvinäger
1 krm paprikapulver
5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
salt och peppar
2 skivor formbröd
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 msk färsk basilika (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg kan förekomma. Laga gazpachon med vitt bröd som passar vid respektive allergi, så kan alla njuta.
Gör så här
Tips
Om dagen är riktigt varm är det trevligt att lägga isbitar i soppan precis innan servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer