Sommargazpacho

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Sommargazpacho

Sommargazpacho är en klassisk spansk tomatsoppa som serveras kall till förrätt eller som svalkande lunch varma sommardagar. Servera gazpachon med vitt bröd eller krutonger.

Sommargazpacho

Ingredienser

4 portioner
5   tomater
2   späda morötter
1   gul lök
1/2   gurka
1   skalad vitlöksklyfta
1/2   knippe persilja
2 tsk  rödvinsvinäger
1 krm  paprikapulver
5 dl  grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
salt och peppar
2   skivor formbröd
2 msk  olja
1   vitlöksklyfta
2 krm  salt
1 msk  färsk basilika (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg kan förekomma. Laga gazpachon med vitt bröd som passar vid respektive allergi, så kan alla njuta.

Gör så här

Tips

Om dagen är riktigt varm är det trevligt att lägga isbitar i soppan precis innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gazpacho med brödkrutonger
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mickes mojo rojo sås
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minigazpacho
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall gul tomatsoppa med dragon
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svalkande gazpacho
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gul gaspacho
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga