Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
Pavlova är en luftig dessert som passar perfekt till fest. Den här somriga pavlovan med rosenvatten har en underbar topping med färska jordgubbar och jordgubbssås.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
8-10 bitar
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
ca 1 dl torkade rosenblad
2 dl vispgrädde
ev 1/2 tsk rosenvatten
300 g jordgubbar
Jordgubbsås
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
100 g jordgubbar
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi986 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.09 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer