Somriga grillgrönsaker
Somriga grillgrönsaker är ett utmärkt tillbehör som är lika uppskattat av vuxna som barn. Tillaga grönsakerna var för sig och blanda dem sedan med krispig rucola till en grönsakssallad. Servera salladen med söt honungsdressing och smakrik chèvre.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
8 portioner
1 kg rödbetor
400 g färskpotatis
2 rödlökar
8 morötter
salt
peppar
400 g färsk, vit sparris
smör
2 påsar rucola (à 70 g)
2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
300 g chèvre
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ t ex tofu. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer