Söt saffranspannkaka
Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 liter färdig risgrynsgröt
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk strösocker
1 dl mandel
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
smör till formen
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fri från gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt att följa och passar perfekt till midsommar som alternativ till jordgubbstårtan 😀🔆
Patric
2022-06-24Vi har precis varit på Gotland där vi åt detta för första gången. Detta receptet smakade lika gott 😋
Irene
2021-09-24Gött och enkelt! Dubblade mängden saffran (som vanligt, oftast har Ica recepten för lite i min smak). Min persiska make sa att det smakade hemma. Tänker att det måste vara ett bra betyg.
Jessika
2021-01-16