Söta cupcakes med rödbeta och valnötter
Mjuka sommarkakor i muffinsform med rivna rödbetor, valnötter, vanilj, ägg och rårörssocker. Färskost och rivet citronskal ger en frisk och fräsch frosting. Till efterrätt eller som fika med kaffe.
Ingredienser
16 st
4 dl fint rivna rödbetor (4 dl motsvarar ca 350 g)
2 1/2 dl valnötter
3 ägg
3 dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm flingsalt
1 dl olja
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk bakpulver
Frisk frosting
200 g färskost
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
citron
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och laktosfritt matfett.
Gör så här
Frisk frosting
Tips
Om cupcaksen fryses så bred på frostingen efter att de tinat.
Näringsberäkningen är per styck.
Näringsberäkningen är per styck.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater34.3 g
Protein4.4 g
Kommentarer
Vad kan man ha istället för valnöt? Jag är överkänslig mot några sorters nötter. Skulle det funka med mandelbitar?
Emma
2021-09-13Så goda!
Pernilla
2021-08-31