Sotad lax med picklat äpple och brynt smör
![Sotad lax med picklat äpple och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183166/cf_259/sotad_lax_med_picklat_apple_och_brynt_smor.jpg)
Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
![Sotad lax med picklat äpple och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183166/cf_259/sotad_lax_med_picklat_apple_och_brynt_smor.jpg)
Ingredienser
6-8 portioner
4 msk salt
4 msk strösocker
1 1/2 msk torkad dill
1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten)
100 g smör
1/4 gurka
Picklat äpple
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 cm skalad färsk ingefära
2 gröna äpplen (gärna Granny Smith)
Garnering
1 dl rostade pinjenötter
plockad dill
ev 80 g lax- eller forellrom
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g
Kommentar
Gott men rekommenderar mindre salt. Halva mängden ca 2 msk räcker
Ann-sofi
2021-12-25