Sotad råbiff
En kaxig aptitretare eller lyxig förrätt är denna råbiff på hjortinnanlår. Kaprissältan och citronfräschören lyfter det vilda köttet. Spanska osten manchego bidrar med skön sälta och gräddighet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
200 g hjortinnanlår eller kalvinnanlår
2 msk kapris
finrivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
2 msk finskuren gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
50 g manchegoost
8 kex av råg, t ex finncrisp
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Tips
Råbiff på vilt är ok om köttet varit fryst i tre dygn, enligt Livsmedelsverket. Tina köttet till hälften så går det lätt att skära fina, små tärningar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi792 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt0.72 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g
Kommentar
Bra! Bra! Bra!
Maj-britt
2018-10-22