Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer och äppelvinägrett är en läcker och riktigt festlig förrätt med många aptitretande smaker. Rätten kräver lite tid och förberedelse men om du vill imponera på dina gäster är det den här laxcarpaccion du ska servera!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Ingredienser

6 portioner
3   portionsbitar fryst laxfilé à 140 g
2 msk  salt
1 l  vatten

Marinerad blomkål och svamp

150 g  blomkålsbuketter
150 g  kantareller (gärna små)
3 msk  färskpressad citronjuice
3 msk  grovskuren dill
3 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar

Äppelvinägrett

1   äpple
1/2 msk  curry
2 1/2 msk  färskpressad citronjuice
smör
2 msk  olivolja
2 1/2 krm  socker

Topping

1   burk kräftstjärtar (à 340 g)
1 1/2 dl  grovt smulad Västerbottensost
2 dl  babyspenat och/eller mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Välj portionsbitar av fryst laxfilé som är fyrkantiga och jämna i formen. Kockknepet är att steka fisken väldigt snabbt på allra högsta värmen – bara kanterna ska få färg. Förvara kallt tills filéerna skärs upp försiktigt med en riktigt vass kniv.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftpanna med kantareller
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarell- och kräfttoast
Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Stefans mumsiga kräftmacka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkålssoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga