Sötpotatis och korv på plåt med koriandermajonnäs
Plåtmat är både gott, billigt och inte minst enkelt! Låt korv, sötpotatis, paprika och rödlök ta plats på en plåt i ugnen, toppa med spenat och servera med koriandermajonnäs och vips är middagen klar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
600 g chorizo eller annan korv
1 röd paprika
2 rödlökar
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
65 g färsk bladspenat
1 msk finrivet limeskal
2 msk färskpressad limejuice
Koriandermajonnäs
1 kruka koriander
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl neutral rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4802 KJ / 1147 kCal
Fett88 g
Salt6 g
Kolhydrater56 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde en kesoröra med persilja, basilika, rosmarin och oregano, samt salt och peppar - supergott!
Linda
2024-08-27Jag bytte ut såsen mot en tsatsiki och det blev också toppen!
Stephanie
2024-04-19Otroligt gott och enkelt!
Stephanie
2024-04-19