Sötpotatischips
![Sötpotatischips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154072/cf_259/sotpotatischips.jpg)
Det går att göra chips av det mesta – inte bara potatis. Sötpotatis inte minst! Resultatet är ett frasigt chips med en sötma som passar fint till den salta ytan. Sötpotatischipsen gör du enkelt i ugnen, utan stänk och kladd. Toppa gärna med lite chiliflakes för hetta!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
![Sötpotatischips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154072/cf_259/sotpotatischips.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g sötpotatis
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk chiliflakes
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi601 KJ / 144 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g
Kommentarer
175 grader i varm lyft i ca 45 . Kör 2 plåtar men snurrar på dom efter halva tiden
Laila
2023-12-21125 grader kom de ut mjuka, 225 grader blev de kolsvarta.
Linnea
2023-01-07Har gjort som det står och det ni har missat är att det blir inget bra om ni inte ökar värmen till 225 grader.
Lise-lotte
2022-02-17