Sötpotatissoppa med curry och lime
En symfoni av kryddor ger smak till den här sötpotatissoppan med kokosmjölk. Curry, ingefära, chili, lime sätter fart på smaklökarna och den ljuvligt krämiga soppan toppas med cashewnötter. En gyllengul vegetarisk soppa som får dig att drömma om varma länder.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 sötpotatisar (à ca 200 g)
1 msk riven ingefära
2 msk olja
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 krm chiliflakes
8 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
ca 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
ca 1 msk färskpressad limejuice
salt och svartpeppar
Till servering
rostade hackade cashewnötter
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1961 KJ / 469 kCal
Fett38 g
Salt1.3 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Soppan blev även vattnig för mig. Tycker detta recept är mycket bättre i konsistens https://www.ica.se/recept/sotpotatissoppa-med-ingefara-och-koriander-725097/
Nicole
2024-01-29Vad är det för curry som ska i? Röd, grön eller sån pulvercurry?
Victoria
2024-01-26Hej Victoria! Curryn är gul pulvercurry. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-29supergod soppa, perfekt om man lägger fler chiliflakes än vad receptet angav. hade i 4 st ist för 2 st potatisar i för att göra den mer mättande också. ingefära krydda går också bra om du inte har färsk.
Emma
2023-10-22