Sötpotatissoppa med ingefära och koriander

En ljuvligt smakrik och slät soppa på sötpotatis. Soppan får också smak av kokosmjölk, lime, gurkmeja och ingefära. Servera soppan med yoghurt, pumpakärnor och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
800 g sötpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk malen gurkmeja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
2 msk riven färsk ingefära
1 - 2 krm chiliflakes
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
salt
Till servering
1 dl yoghurt (10%)
1 dl rostade pumpakärnor
1 kruka koriander
Gör så här
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept, minskade vattnet något och ökade ingefäran. Köpte fel kokosmjölk (light) men det blev väldigt gott ändå.
Björn
2025-03-16Fantastiskt krämig och god!
Nina
2025-02-17Hej! Ni som tillsatt röda linser, hur och när i processen har ni gjort det? Tacksam för svar!
Kerstin
2025-02-09