Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja
Krämig sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja är härligt värmande och smakrikt. Vegetarisk vardagsmat när den är som bäst helt enkelt! Tips: gör gärna en extra stor sats och frys in.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
600 g sötpotatis
3/4 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk flingsalt
1 msk rapsolja (till chips)
1/2 tsk flingsalt (till chips)
Grön chilisås
4 gröna chilifrukter
1 vitlöksklyfta
1 kruka citronmeliss
1 tsk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
1 1/2 tsk honung eller agavesirap (för vegansk)
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 citrongrässtjälkar
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
1 - 2 msk finriven ingefära
1 tsk gurkmeja
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
4 dl vatten
salt
Till servering
koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbart god soppa! Genialiskt att ”grädda” sötpotatisen i ugnen Vi hade inte allt hemma så vi bytte ut citronmeliss mot slätbladiga persilja och lime blev citron
Catharina
2022-02-07Räckte gott och väl med 3 chilifrukter för god styrka :) använde även rivet skal från 1st citron istället för citronmeliss. Mycket god soppa med många smaker. Älskade sötpotatischipsen!
Hanna
2021-02-08Man ska kanske inte ta 4 gröna chili frukter i blev väldigt stark
Pia
2021-02-03