Sötpotatisstomp med ost och lök
Sötpotatis är ett gott tillbehör till såväl kött som fågel och fisk. Här mosas sötpotatisen till ett krämigt stomp tillsammans med lagrad ost och lök som kompletterar sötpotatisens söta smak. Ska du laga en Thanksgivingmiddag är detta mos perfekt till kalkonen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6 portioner
1800 g sötpotatis
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 msk smör
1 1/2 dl finriven lagrad ost
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan extra smör till sevrering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1356 KJ / 323 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein7 g
Kommentarer