Sötsyrlig fisksallad
Fräsch sallad på tonfisk som påminner om ceviche, fast med sydafrikanskt ursprung. Den söta sojan ketjap manis ger god smak, som balanseras av syran från lime. Rödlök, purjolök, avokado, morot och gurka bidrar med både färg, smak och konsistensbrytning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
Tonfisk
1 vitlöksklyfta
560 g fryst, tinad vit tonfiskfilé
3/4 dl ketjap manis
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
Sallad
1/2 rödlök
1 morot
1/4 purjolök
1/2 gurka
1/2 - 1 röd chilifrukt
2 avokador
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
sesamfrön
färsk koriander eller ärtskott
klyftor av lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt fräsch och mättande sallad som är en återkommande måltid. Väldigt krispig och god!
Ellinor
2020-10-29Hej Ellinor! Vad roligt att höra! Smaklig måltid! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-10-30Gott och fräscht efter all julmat. Adderade ett halvt paket frusen mango som fick tina i salladen. Bytte till rostade solroskärnor. Inga övriga kryddor från receptet.
Anne
2018-12-31