Spaghetti bolognese
![Spaghetti bolognese](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179753/cf_259/spaghetti_bolognese.jpg)
En italiensk, och svensk, klassiker står på kvällens meny! En härlig bolognese som får sin smak från vitlök, oregano och sin sälta från soja. Servera sedan köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med fräsch ruccola. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
![Spaghetti bolognese](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179753/cf_259/spaghetti_bolognese.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 gul lök
ca 500 g nötfärs eller blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 msk japansk soja
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola eller annan grön sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Lägg upp spaghettin som ett proffs! Stoppa ner en stekpincett och snurra runt i pastan tills du får tillräcklig mängd. Lägg upp på tallriken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2789 KJ / 666 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein40 g
Kommentar
Mycket populärt av ungdomarna, Hyfsat enkelt att tillaga
Åke
2023-11-02