Spaghetti bolognese med rosmarin
Detta är ett recept på klassisk och lättlagad spaghetti bolognese, smaksatt med vitlök, cayennepeppar och rosmarin. Bolognesen smakar fantastiskt gott och rätten går dessutom mycket snabbt att tillaga, vilket gör den till en suverän vardagsmiddag för hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
ca 500 g blandfärs
2 morötter
500 g krossade tomater
1 krm cayennepeppar
1 msk rosmarin
2 dl vatten
salt och peppar
4 port pasta, gärna spaghetti
Gör så här
För allaRätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2335 KJ / 559 kCal
Fett20.9 g
Kolhydrater57.8 g
Protein31.6 g
Kommentar
Hmm.. lite tråkig när jag smakade av.. la till allt möjligt och blev en himmelsk curry-köttfärs istället :D
Frida
2013-08-14