Spaghettipaella med kyckling och svamp

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
1
Spaghettipaella med kyckling och svamp

Mustig spagettipaella med kyckling och svamp som har smaker av hösten. Spagettin täcks med brynt kyckling och svamp tillsammans med fräst sparris, paprika, lök och vitlök. Tillsätt vitt vin i fonden och du har en utsökt smakförstärkare.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Spaghettipaella med kyckling och svamp

Ingredienser

4 portioner
300 - 350 g  kycklingfilé (bröst- eller lårfilé)
250 g  blandad svamp (t ex shiitake och ostronskivling)
olivolja
salt och peppar
1   rödlök
1   röd paprika
2   vitlöksklyftor
2   knippen grön sparris
1   påse saffran (à 1/2 g)
300 g  kort spaghetti (eller lång som bryts i småbitar)
8 dl  vatten
4 msk  konc kycklingfond
2 dl  vitt vin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

vill ge detta recept 4 hattar.Bra sätt att slippa passa pastan.Använde fullkornsspagetti brutna i små bitar.Hade ingen röd paprika tog istället gul,röd är nog bättre för ögats skull,blev väl gult,men var nog lika gott i alla fall

Gunilla

2007-08-18

Testa liknande recept

Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Omelettrullar
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga