Spaghettipaella med kyckling och svamp
![Spaghettipaella med kyckling och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16346/cf_259/spaghettipaella_med_kyckling_och_svamp.jpg)
Mustig spagettipaella med kyckling och svamp som har smaker av hösten. Spagettin täcks med brynt kyckling och svamp tillsammans med fräst sparris, paprika, lök och vitlök. Tillsätt vitt vin i fonden och du har en utsökt smakförstärkare.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
![Spaghettipaella med kyckling och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16346/cf_259/spaghettipaella_med_kyckling_och_svamp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 - 350 g kycklingfilé (bröst- eller lårfilé)
250 g blandad svamp (t ex shiitake och ostronskivling)
olivolja
salt och peppar
1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 knippen grön sparris
1 påse saffran (à 1/2 g)
300 g kort spaghetti (eller lång som bryts i småbitar)
8 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
2 dl vitt vin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
vill ge detta recept 4 hattar.Bra sätt att slippa passa pastan.Använde fullkornsspagetti brutna i små bitar.Hade ingen röd paprika tog istället gul,röd är nog bättre för ögats skull,blev väl gult,men var nog lika gott i alla fall
Gunilla
2007-08-18