Spansk kyckling med mochorocho-potatis
![Spansk kyckling med mochorocho-potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15588/cf_259/spansk_kyckling_med_mochorocho-potatis.jpg)
Spansk grillad kyckling med het smak av vitlök och piri-piri. Kycklingen serverar du tillsammans med kokt färskpotatis i en mustig kryddblandning av paprika, tomater, lök, spiskummin, koriander och tabasco. En klick turkisk yoghurt är gott till.
![Spansk kyckling med mochorocho-potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15588/cf_259/spansk_kyckling_med_mochorocho-potatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklinglår med skinn
1 tsk salt
1 msk oliv eller rapsolja
1 vitlöksklyfta
1/2 msk piri-piri
Mochorochopotatis
1 kg färskpotatis
2 röda paprikor
4 tomater
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk tabasco
salt och peppar
Till servering
2 salladslökar
ev turkisk yoghurt
Gör så här
Tips
Turkisk yoghurt är gott till.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket god sås!
Ellen
2020-09-17