Sparris med misosmör
![Sparris med misosmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179928/cf_259/sparris_med_misosmor.jpg)
Det här enkla misosmöret är ett fantastiskt tillbehör som höjer smaken på allt från grillat till frukostens äggröra eller lättkokt sparris. Avsluta med en skur snabbfräst salladslök och servera som förrätt eller tillbehör till en varmrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
![Sparris med misosmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179928/cf_259/sparris_med_misosmor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
50 g rumsvarmt saltat smör
1 msk misopasta
2 krm salt
2 knippen sparris (à 250 g)
2 salladslökar
2 tsk olja
För alla
Kontrollera noga innehållet i misopastan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi647 KJ / 155 kCal
Fett13 g
Salt1.13 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentar
Supergott! Tyckte inte extra salt behövdes i smöret men strödde över lite hackade, rostade salta mandlar som blev pricken över i:et.
Susanne
2023-05-28