Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Smakrik och vacker rätt. Crèmen med mandel och paprika passar bra till den kokta sparrisen. Tveka inte att göra de krämiga pocherade äggen, det är superenkelt att göra när du använder vinägermetoden.
Ingredienser
4 portioner
Romescocrème
100 g hel skållad mandel
1 grillad paprika (inlagd)
1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl majonnäs
salt och svartpeppar
Sparris
500 g vit sparris
saften av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
10 dl vatten
2 tsk strösocker
2 tsk salt
Pocherade ägg
3/4 dl äppelcidervinäger
4 ägg
11 dl vatten
2 förp babyspenat (à 65 g)
Till servering
surdegsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1815 KJ / 433 kCal
Fett36 g
Salt1.6 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g
Kommentarer