Sparris- och ostpaj
Västerbottensostpaj är ett måste till midsommar, kräftskiva, julbord och påsklunch. Laga en lite annorlunda variant där Västerbottensost får sällskap av sparris i fyllningen. Vårt recept ger en stor Västerbottenpaj i långpanna så att den räcker till hela sällskapet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
10-12 portioner
Botten
175 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
3 - 4 msk kallt vatten
Fyllning
5 ägg
3 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
350 g riven Västerbottensost
1 knippe grön sparris (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 507 kCal
Fett40 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein15 g
Kommentarer
Kalas! Hade spenat i botten, sen ost, sen sparrisen. Hade, precis som föregående sagt här, cream fraish istället för mjölk samt hade i chiliflakes.
Malin
2024-05-19Funkar den att göra i förväg och frysa in?
Johanna
2023-05-07Hej Johanna! Det går bra att frysa pajen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-12Fantastiskt god, jag bytte ut mjölk till cream fraish
Carina
2020-06-24