Sparris- och parmesanpaj
![Sparris- och parmesanpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63682/cf_259/sparris-_och_parmesanpaj.jpg)
Smakrik paj i långpanna med färsk grön sparris och parmesan. Skär gärna i mindre bitar och bjud på buffén. Pajen kan lagas upp till 1 månad i förväg och förvaras i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Sparris- och parmesanpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63682/cf_259/sparris-_och_parmesanpaj.jpg)
Ingredienser
20 som bufféportion
300 g smör
7 dl dinkelsikt eller vetemjöl
4 msk kallt vatten
späda salladsblad t ex röda mangoldskott till garnering
Fyllning
8 ägg
2 dl mjölk
6 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 knippen färsk grön sparris
7 dl riven parmesan
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör, mjölk och vispgrädde med laktosfria produkter.
Gör så här
Tips
Förbered
Upp till 1 månad före festen: Gör pajen, skär i bitar och frys in.
På festdagen: Ta fram pajerna och låt tina i rumstemperatur.
Strax före servering: Värm ev pajerna.
Upp till 1 månad före festen: Gör pajen, skär i bitar och frys in.
På festdagen: Ta fram pajerna och låt tina i rumstemperatur.
Strax före servering: Värm ev pajerna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer