Sparrispaj

En ljuvlig sparrispaj på smördeg med smakrik ost och créme fraiche smaksatt med wasabi är perfekt till vårens och sommarens bufféer! Sparrispajen är enkel att laga för att servera till många, och kan serveras både varm, ljummen och kall.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 förp grön sparris (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 förp färsk smördeg (à 280 g)
1 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)
1/2 kruka gräslök
1 tsk wasabipasta
1 citron (skalet)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1478 KJ / 353 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein7 g
Kommentarer
Gjorde den på påskafton, gillades skarpt av alla. Toppbetyg.
Janet marie
2025-04-20Supergod! Gjorde sparrispajen idag på långfredagen! Går snabbt och enkelt att göra - och blir SÅ gott. Jag följde receptet helt! Såsen ovanpå med wasabi - perfekt! Detta blir mitt favoritrecept. Min dotter är vegan men det går kanske att byta ut en del ingredienser så jag kan bjuda henne på pajen när hon kommer. Hälsningar Susanne i Västerås
Susanne
2025-04-18Är det frusen sparris som avses i receptet?
Eva
2025-04-16Hej Eva! Det är fäska sparrisar som används i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-17