Sparrissallad

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Sparrissallad

Sparrissallad är en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad. Spenat, paprika och röd lök gör sparrisen sällskap i skålen. Sparris kokas upp och sjuder endast ett par minuter för att behålla tuggmotståndet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Sparrissallad

Ingredienser

10 portioner
1   knippe grön sparris
1/2   isbergssalladshuvud
1/2   frisésalladshuvud
80 g  spenat
1   röd eller gul paprika
1   rödlök
50 g  ärtskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered
2-3 dagar före: Gör inköp. Gör french dressing.
Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar.
Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker.
2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Såå fräsch sallad. Serverade den till Ugnsbakade rosépepparlax

Ing-marie

2008-04-06

Testa liknande recept

Sås med rökt lax och sparris
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk kycklingsallad med feta- och honungsvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj i långpanna med sparris och prästost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sparrissoppa med laxsmörgås Benedict
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårsallad med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga