Sparrissallad med ägg och basilikadressing
Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
2 hjärtsallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 1/2 dl valnötter
1/2 förp sardeller (à 80 g)
Basilikadressing
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 kruka basilika
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod sallad med en fräsch dressing till (som jag hade lite mer kryddor i än vad som stod i receptet). Uppskattades av alla gäster på vår påskbuffé.
Anne
2024-04-01Det är en superfräsch och god sallad ! Passade perfekt på påskbordet Anna
Anna
2024-04-01Jättegott! Serverade till laxen på påskmiddagen och var mycket uppskattad. Den kommer jag göra igen.
Annica
2024-04-01