Sparrissallad med ägg och oliver
![Sparrissallad med ägg och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14739/cf_259/sparrissallad_med_agg_och_oliver.jpg)
Utsökt sparrissallad med ägg och oliver som garanterat gör succé på buffébordet. Den goda salladen av sparris, ruccolasallad, parmesanost, ägg och svarta oliver smakar ljuvligt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
![Sparrissallad med ägg och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14739/cf_259/sparrissallad_med_agg_och_oliver.jpg)
Ingredienser
8 portioner
500 g grön sparris
5 ägg
100 g rucolasallad
1 dl grovriven ost t ex parmesan
1 dl svarta oliver
Dressing
1 msk pressad citronjuice
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten, välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi580 KJ / 140 kCal
Fett12 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentarer
Den här är ett måste på påskbordet!
Inger
2011-04-22Mycket god som en ny rätt på påskbordet .
Pernilla
2005-11-12