Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost
![Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112720/cf_259/sparrissallad_med_ragbrod__valnotter_och_adelost.jpg)
Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.
![Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112720/cf_259/sparrissallad_med_ragbrod__valnotter_och_adelost.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Rågbrödskrutonger
4 skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk smör
1 msk olivolja
Vinägrett
1 äpple
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk hackad persilja
1 msk vatten
2 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar
Sparrissallad
1 dl valnötter
16 sparrisar
2 hjärtsallad
140 g ädelost
För alla
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Mixa hälften av äpplet i vinägretten eller tillsätt lite äppelmos.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi902 KJ / 216 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer