Sparrissoppa
![Sparrissoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243701/cf_259/sparrissoppa.jpg)
Grön sparrissoppa är en krämig, lyxig, och enkel förrätt som passar lika bra till vardag som fest. Välj färsk eller fryst sparris då båda sorterna fungerar lika bra. Den godaste sparrissoppan gör du tillsammans med vin, potatis och grädde. Soppan får en fin färg av den gröna sparrisen och har en mild och god smak.
![Sparrissoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243701/cf_259/sparrissoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 potatis (à ca 80 g)
350 g färsk eller fryst grön sparris
2 msk smör
1 dl vitt vin
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1309 KJ / 313 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
Helt underbar
Jörgen
2024-06-18Det står inte när man ska lägga i sparrisstjälkarna ( i bitar)
Anita
2024-05-22Hej Anita! När du kokat buljong och grädde i 10 minuter ska du lägga ner sparrisen. Lycka till. Hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-23Ett tips är att om man har möjlighet att köra sparrisen utan knoppar i sous vide på 30 minuter i 90 grader celsius och knopparn för sig själv 25 minuter i 25 grader celsius i sous vide. Lägga i sparris stjälkarna samt spadet sist och mixa allt och till sist slänga i knopparna samt spadet. Man får riktigt kraftig sparris smak då.
Michael
2024-05-01