Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök
Härligt salt rödspätta serveras här med en krämig kålrabbisallad som fått koka ihop med matlagningsgrädde och citron. Som om inte det vore nog toppas rätten med syrad lök. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Syrad lök
1 tsk ättiksprit 12 %
2 tsk strösocker
1 msk vatten
1 rödlök
Kålrabbi
1 kålrabbi (à ca 300 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1 citron
Spätta
600 g spättafilé
1 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
Till garnering
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2492 KJ / 595 kCal
Fett14 g
Salt2.5 g
Kolhydrater64 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bättre med vispgrädde till kålrabbin som blev riktigt god (och vill man inte ha så fet grädde kan man späda den med röd mjölk). Och rödlöken blir godare om den syras lite längre. Vi plussade med smörstekta kantareller för att få en fullpoängare!
Roger
2022-09-10