Spätta med tomat och basilika

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
2
Spätta med tomat och basilika

Fisk är gott, men med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det citron, basilika, oliver och tomatkräm som sätter piff på middagen. Med frasiga panerade rödspättafiléer och pressad potatis kan det inte bli annat än succé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014

Spätta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafiléer
900 g  fast potatis
1   vitlöksklyfta
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1/2   citron
1   kruka basilika
250 g  körsbärstomater
1 msk  olivolja
1 dl  urkärnade svarta oliver
1/2 dl  soltorkad tomatcrème
1/2 dl  vatten
salt och svartpeppar
ca 5 msk  vetemjöl
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hej Marie! Det är en mild och aromrik creme med mustig smak från soltorkade tomater och kryddor. Färdig att använda på smörgås, bruschetta, crostini, till pasta, stekt eller grillat kött, fisk, kyckling, i salladsdressing, till kokt potatis, kokta grönsaker, bönor, pizza mm. Använd som den är eller späd med olivolja. Hoppas det smakar!

Redaktionen

2014-01-20

Vad är soltorkad tomatcreme?

Marie

2014-01-16

Näringsvärde per portion

Energi2554 KJ / 609 kCal
Fett16 g
Salt3.7 g
Kolhydrater55 g
Protein58 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Purjofylld spätta med oliver och tomat
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad rödspätta på rågbröd
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtpanerad rödspätta med currysallad
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga