Spätta meunière med oliver och salvia
![Spätta meunière med oliver och salvia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_68943/cf_259/spatta_meunière_med_oliver_och_salvia_.jpg)
Spätta meunière är ett klassiskt- och gott fiskrecept som vi denna gång valt att piffa upp med tillbehör som vitlöks- och citrondoftande olivsky och lätt pepprig salvia. Modernt och delikat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013
![Spätta meunière med oliver och salvia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_68943/cf_259/spatta_meunière_med_oliver_och_salvia_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 citron
1 kruka salvia
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl vatten
salt och svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Barnknepet: låt barnen vara med och panera fisken!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1964 KJ / 471 kCal
Fett13.6 g
Kolhydrater49.1 g
Protein33.6 g
Kommentarer