Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås
![Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16818/cf_259/spatta-_och_laxroulader_med_sotsur_dillsas.jpg)
Rulla ihop spättafiléer med rökt lax till roulader och lägg i ugnsform med matlagningsvin. Medan fisken tillagas i ugnen så kokar du upp den sötsura dillsåsen och fräser sugarsnapsen. Servera med nykokt potatis och njut av denna förtjusande rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
![Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16818/cf_259/spatta-_och_laxroulader_med_sotsur_dillsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g)
ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor)
salt och peppar
1 - 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten)
2 1/2 dl mild citronsås
1 - 1 1/2 msk inläggningslag med ättika
1/2 dl grovhackad dill
1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g)
smör till stekning
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer