Spättarullar med spenat och ost
![Spättarullar med spenat och ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15084/cf_259/spattarullar_med_spenat_och_ost.jpg)
Nyttiga, förtjusande och delikata spättarullar fyllda med smakfull spenat och fyllig fetaost. Med tomater, broccoli och sockerärtor som tillbehör får rätten extra smak och färg.
![Spättarullar med spenat och ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15084/cf_259/spattarullar_med_spenat_och_ost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
200 g fetaost (max 16%)
600 g spättafiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
4 tomater
1 1/2 dl vatten
broccoli
bröd
För alla
Byt ut fetaosten om du inte tål mjölk eller laktos mot sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Pressad vitlök i spenat- och fetaostblandningen ger fisken ännu mera smak.
Gröna tipset: Gör en röra av spenat och fetaost och servera till grönsaksbiffar och ris om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Gör en röra av spenat och fetaost och servera till grönsaksbiffar och ris om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 610 kCal
Fett14 g
Kommentar
Använd gärna pressade vitlöksklyftor i fyllningen. Förhöjer smaken.
Tomas
2005-09-16