Spenat- och kokossoppa med ägghalvor
![Spenat- och kokossoppa med ägghalvor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13938/cf_259/spenat-_och_kokossoppa_med_agghalvor.jpg)
Smaklig och förträffande god soppa med en vacker uppsyn. Smakerna från spenat, kokosmjölk och kajennpeppar passar exemplariskt ihop och tillsammans med en ägghalva och forellrom blir soppan en höjdare!
![Spenat- och kokossoppa med ägghalvor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13938/cf_259/spenat-_och_kokossoppa_med_agghalvor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
2 msk konc, thai kycklingfond
1 paket tinad bladspenat (à 250 g)
1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
2 msk pressad citronjuice
4 hårdkokta ägg
salt
1/2 tsk kajennpeppar
ev 2 msk forellrom
Gör så här
I näringsberäkningen ingår bröd med ost samt ett äpple.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Det är ju ingen vegetarisk soppa när man har kycklingfond (klickade mig hit från påskmatens vego-tips)
Amira sofie
2009-04-02Jättegod soppa. Spenatsmaken inte så framträdande som i vanlig sådan soppa
Maud
2007-07-17En underbar blandning mellan kajen och kokosmjöl. En rolig variant på spenatsoppa.Underbart god!
Yvonne
2003-05-15