Spenat- och paprikagryta med halloumi
En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 773 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater34 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott recept! Vi ökade på hettan men höll oss i övrigt till receptet. Blir att göra fler gånger.
Jennifer
2024-02-06Fantastiskt gott! Mpnga smaker. Vi gillar stark mat och dubblade samtal oleak. Provade med risoni istället för ris, riktigt bra!
Anna
2023-07-21Receptet liknar ett annat här på Ica som jag föredrar.
Therese
2023-05-30